Για καλύτερη εμπειρία, αλλάξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας σε CHROME, FIREFOX, OPERA ή Internet Explorer.

Δημοσίευση Δωρεάν Αγγελίας για σκύλο που βρέθηκε

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

ΔΕΙΤΕ: Αγγελίες σχετικές  με σκύλους που βρέθηκαν και αναζητείται κάτοχος ή φιλόζωος για φιλοξενία

Σκύλος

Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου ανησυχεί για την απώλεια του σκύλου του. Αναμφίβολα έχετε ένα σχέδιο για τον εντοπισμό του χαμένου σκύλου σας. Αλλά τι κάνετε αν βρείτε το κουτάβι κάποιου άλλου; Φυσικά θα θελήσετε να επανενώσετε το σκυλί με τον ιδιοκτήτη του το συντομότερο δυνατό, αλλά πώς μπορείτε να βοηθήσετε αυτό το κατοικίδιο ζώο να επιστρέψει στη σωστή οικογένεια;

Πώς επικοινωνείτε με τον ιδιοκτήτη; Και πώς μπορείτε να διατηρήσετε τα κατοικίδια ζώα σας ασφαλή γύρω από έναν σκύλο που βρέθηκε εάν αποφασίσετε να το πάρετε στο σπίτι σας ενώ περιμένετε; Έχοντας τις απαντήσεις σε αυτές τις σημαντικές ερωτήσεις μπορεί τελικά να αποδείξει τη διαφορά στο να βεβαιωθείτε ότι ένα χαμένο σκυλί θα επιστρέψει στο σπίτι του.

Πλησιάζοντας ένα χαμένο σκυλί
Όταν δείτε ένα σκυλί να περιπλανιέται χαλαρά, μην βιαστείτε αμέσως και πιάστε το κολάρο του σκύλου. Παρόλο που είναι σημαντικό να ασφαλίσετε το σκυλί, η ασφάλειά σας είναι επίσης κλειδί. Δεν είναι όλοι οι σκύλοι φιλικοί και ένα χαμένο σκυλί μπορεί να φοβάται, να τονίζει ή να τραυματίζεται.

Πρώτα, δώστε προσοχή στη γλώσσα του σώματος του σκύλου . Εάν ο σκύλος φαίνεται χαλαρωμένος, πλησιάστε αργά με το σώμα σας στραμμένο προς τα πλάγια, κάτι που είναι λιγότερο εκφοβιστικό από μια προσέγγιση “head-on”. Στη συνέχεια, σκουπίστε και απλώστε το χέρι σας, ώστε ο σκύλος να σας μυρίζει. Κρατήστε το σώμα σας πλάγια και κοιτάξτε μακριά για να βοηθήσετε το σκυλί να νιώσει άνετα μαζί σας. Φτάστε στο κολάρο μόνο όταν ο σκύλος φαίνεται χαρούμενος που βρίσκεται στο πλευρό σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να κολλήσετε με λουρί ή να διαμορφώσετε ένα προσωρινό ολισθηρό καλώδιο από μήκος σχοινιού. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε λιχουδιές για να πείσετε το σκυλί πιο κοντά.

Εάν ο σκύλος δεν σας πλησιάσει πρόθυμα ή φαίνεται επιθετικός , μην προσπαθήσετε να πιάσετε ή να συγκρατήσετε τον σκύλο. Μερικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν άκαμπτη γλώσσα του σώματος, απογυμνωμένα δόντια και μαλλιά που στέκεται στο τέλος. Θυμηθείτε, μια ουρά που κουνάει σημαίνει μόνο ένα συναισθηματικά ξυπνημένο σκυλί και δεν αποτελεί εγγύηση φιλικής συμπεριφοράς. Αν έχετε απολύτως ανησυχίες σχετικά με τη συμπεριφορά του σκύλου, καλέστε τον έλεγχο των ζώων ή την αστυνομική υπηρεσία, ώστε να μπορούν να αφαιρέσουν με ασφάλεια τον σκύλο και να το φέρουν στις αρμόδιες αρχές.

Εάν δεν μπορείτε να προσεγγίσετε με ασφάλεια το χαμένο σκυλί, τραβήξτε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο εάν μπορείτε. Αυτό θα σας επιτρέψει να παρέχετε μια καλύτερη περιγραφή του σκύλου παρά μόνο από τη μνήμη, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη σε περίπτωση που ο σκύλος φύγει πριν φτάσει ο έλεγχος των ζώων ή εάν επικοινωνήσετε με τον πιθανό ιδιοκτήτη μέσω φυλλαδίων ή μέσω διαδικτύου. Μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε τη φωτογραφία ή το βίντεο στα κοινωνικά μέσα με την ακριβή τοποθεσία που είδατε το σκυλί, για να δώσετε στον ιδιοκτήτη την καλύτερη δυνατή πιθανότητα να βρει το κουτάβι του.

Κρατώντας ένα χαμένο σκυλί ασφαλές
Εάν μπορείτε να συγκρατήσετε το χαμένο σκυλί, πρέπει να σκεφτείτε μια περιοχή εκμετάλλευσης. Ίσως να κρατάτε το σκύλο μόνο μέχρι να φτάσετε στο τοπικό καταφύγιο ή μπορεί να θέλετε να το κρατήσετε μέχρι να ακούσετε από τον ιδιοκτήτη. Είτε προσωρινά είτε περισσότερο μακροπρόθεσμα, πρέπει να διατηρήσετε την οικογένειά σας, άλλα κατοικίδια ζώα και τον χαμένο σκύλο ασφαλή.

Μέχρι να πάρει το προβάδισμα από έναν γιατρό, μην αφήσετε τον χαμένο σκύλο να αναμειχθεί με τα άλλα κατοικίδια ζώα σας. Όχι μόνο αυτό θα μπορούσε να είναι αγχωτικό για όλα τα ζώα που εμπλέκονται, ο νεοφερμένος μπορεί να μην είναι ενημερωμένος σχετικά με τους εμβολιασμούς ή να μεταφέρει μια ασθένεια που θα μπορούσε να μολύνει τα κατοικίδια ζώα σας. Θα μπορούσαν ακόμη και από παράσιτα όπως ψύλλοι ή ringworm να αντιμετωπίσουν. Εξετάστε το ενδεχόμενο να περιορίσετε το χαμένο σκυλί σε ξεχωριστό δωμάτιο στο σπίτι σας ή σε περιφραγμένη αυλή έως ότου μπορείτε να τα πάρετε σε καταφύγιο ή κτηνίατρο.

Έλεγχος για αναγνώριση
Στην ιδανική περίπτωση, ο χαμένος σκύλος θα έχει ετικέτες ταυτότητας γιακά με στοιχεία επικοινωνίας για τον κάτοχο. Καλέστε κάθε αριθμό που αναφέρεται και αφήστε ένα μήνυμα εάν κανείς δεν απαντήσει. Αν ο σκύλος δεν έχει ετικέτες ταυτότητας, ή οι αριθμοί δεν είναι πλέον στην υπηρεσία είναι, έχουν το σκυλί σαρωθεί για ένα μικροτσίπ . Οποιοδήποτε καταφύγιο ζώων ή κτηνιατρική κλινική θα έχει σαρωτή. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και ο αριθμός στο chip συνδέεται με μια υπηρεσία εγγραφής κατοικίδιων. Ορισμένες υπηρεσίες παρέχουν απλώς τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, αλλά ορισμένες, όπως το AKC Reunite , θα επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη για εσάς. Μια άλλη μορφή ταυτότητας που μπορεί να εντοπιστεί από τον έλεγχο των ζώων ή από έναν κτηνίατρο είναι ένα τατουάζ, και αυτά συνήθως βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτιού του σκύλου, στο εσωτερικό του μηρού ή μερικές φορές στην κοιλιά.

μικροτσίπ
Ειδοποίηση για τον ιδιοκτήτη του χαμένου σκύλου
Εάν έχετε καλέσει όλους τους αριθμούς που σχετίζονται με την ετικέτα ταυτότητας και το μικροτσίπ, ποιες επιλογές απομένουν για να επικοινωνήσετε με τον ιδιοκτήτη του σκύλου; Πρώτον, εκμεταλλευτείτε την τεχνολογία. Αναζητήστε τοπικούς ιστότοπους που διαθέτουν μια ενότητα ζώων που χάθηκε και βρέθηκε Περιηγηθείτε σε χαμένες λίστες για κατοικίδια και δημοσιεύστε ένα δικό σας μήνυμα Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Facebook και άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων για να ενημερώσετε τους ανθρώπους ότι βρήκατε ένα χαμένο σκυλί.

Στη συνέχεια, δοκιμάστε να πάτε παλιό σχολείο. Εκτυπώστε φυλλάδια με τη φωτογραφία του σκύλου και τα στοιχεία επικοινωνίας σας και δημοσιεύστε τα στη γειτονιά σας. Μπορείτε επίσης να σταματήσετε από τοπικά γραφεία κτηνιάτρων για να τους ζητήσετε να δημοσιεύσουν το φυλλάδιο στο λόμπι τους. Μπορείτε ακόμη να πάτε από πόρτα σε πόρτα στην περιοχή σε περίπτωση που κάποιος αναγνωρίσει το κατοικίδιο. Και τέλος, τοποθετήστε ένα φυλλάδιο στο μπροστινό σας παράθυρο. Εάν ο ιδιοκτήτης του σκύλου ψάχνει στη γειτονιά, το φυλλάδιο σας θα τους οδηγήσει απευθείας στην πόρτα σας.

Είναι επίσης σημαντικό να επικοινωνήσετε με τους κοντινούς κτηνιάτρους, τον έλεγχο των ζώων και τα καταφύγια ζώων στην περιοχή. Αφήστε μια περιγραφή του σκύλου και των στοιχείων επικοινωνίας σας, επειδή ο ιδιοκτήτης είναι πιθανό να καλέσει αυτές τις τοποθεσίες μόλις παρατηρήσει ότι ο σκύλος του λείπει. Ακόμα κι αν επιλέξετε να κρατήσετε το χαμένο σκυλί μαζί σας αντί να μετατρέψετε το σκυλί σε καταφύγιο, ενημερώνοντας το καταφύγιο ότι έχετε το σκυλί αυξάνει τις πιθανότητες του ιδιοκτήτη να σας βρει και επομένως το χαμένο κατοικίδιο ζώο του. Μόλις επανενωθεί το σκυλί με τον ιδιοκτήτη, μην ξεχάσετε να επικοινωνήσετε με όλες τις ομάδες που διατηρούν αρχείο του χαμένου σκύλου, ώστε να μπορούν να το πάρουν από τη λίστα τους.

Μπλουζα
elGreek
Κλεμμένα-Βρέθηκαν Βρέθηκε σκύλος - Χάθηκε-Βρέθηκε-Χαρίζεται-Ζητείται Εδώ,Βρέθηκε σκύλος κλεμμένο - βρεθηκε - κλεμμένη Χάθηκε-Βρέθηκε-Χαρίζεται-Ζητείται Εδώ Κλεμμένα-Βρέθηκαν

Κλεμμένα-Βρέθηκαν Βρέθηκε σκύλος - Χάθηκε-Βρέθηκε-Χαρίζεται-Ζητείται Εδώ,Κλεμμένα-Βρέθηκαν

Κλεμμένα-Βρέθηκαν Βρέθηκε σκύλος κλεμμένο - βρεθηκε - κλεμμένη Χάθηκε-Βρέθηκε-Χαρίζεται-Ζητείται Εδώ Κλεμμένα-Βρέθηκαν