Για καλύτερη εμπειρία, αλλάξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας σε CHROME, FIREFOX, OPERA ή Internet Explorer.

Εξαφάνιση Ηλικιωμένου-Ενηλίκου

Εξαφάνιση Ηλικιωμένου-Ενηλίκου

Πώς να βρείτε ένα εξαφανισμένο άτομο

Εξαφάνιση Ηλικιωμένου-Ενηλίκου: Όταν   ένα άτομο  που γνωρίζετε έχει εξαφανιστεί, είναι σημαντικό να ενεργήσετε γρήγορα για να ξεκινήσει  η αναζήτηση του. Ξεκινήστε καλώντας στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του ατόμου που αναζητάτε    και, στη συνέχεια,  ξεκινήστε παράλληλα  τη δική σας αναζήτηση. Εάν το άτομο δεν επιστρέψει σπίτι, ίσως χρειαστεί εκτός των άλλων να κάνετε παράλληλα αναγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης   . Λαμβάνοντας γρήγορα τα σωστά βήματα, αυξάνετε τις πιθανότητες εύρεσης ενός ατόμου που έχει εξαφανιστεί .

Εξαφάνιση Ηλικιωμένου-Ενηλίκου - γραμμή ζωής 1065 Silver Alert
Εξαφάνιση Ηλικιωμένου-Ενηλίκου – γραμμή ζωής 1065 Silver Alert

Εξαφάνιση Ηλικιωμένου – Ενηλίκου Εάν ένας ενήλικας εξαφανιστεί:

 • Ελέγξτε ξανά με άλλα μέλη της οικογένειας, την εργασία, το σχολείο και τους φίλους σας ότι το άτομο δεν έχει εμφανιστεί . Βεβαιωθείτε ότι το άτομο λείπει, όχι σε διακοπές ή σε κάποια άλλη λογική, προγραμματισμένη απουσία.
 • Προσδιορίστε και σημειώστε εάν λείπει κάποιο από τα προσωπικά αντικείμενα του αγνοουμένου.
 • Ελέγξτε για τυχόν γράμμα ή σημείωση που άφησε ο αγνοούμενος περίπτωση εύρεσης παραδώστε το στην Ανακριτική η Αστυνομική Αρχή .
 • Επικοινωνήστε άμεσα στη τηλεφωνική γραμμή 100 ή 112 προκειμένου να αναγγείλετε την εξαφάνιση  στις Αρχές  και μεταβείτε άμεσα  στο αρμόδιο τοπικο Αστυνομικό Τμήμα  για να υποβάλετε μια δήλωση εξαφάνισης.
 • Παρέχετε στον  ενεργούντα την έρευνα για την εξαφάνιση, Αστυνομικό όλα  τα απαραίτητα προσωπικά στοιχεία, δηλαδή το πλήρες όνομα, την ηλικία, την ημερομηνία γέννησης, το φύλο, τη φυλή, το χρώμα των μαλλιών και των ματιών του αγνοουμένου, την τελευταία ημερομηνία, την τελευταία γνωστή τοποθεσία, τις γνωστές πληροφορίες του οχήματος και την πρόσφατη φωτογραφία.
 • Ζητήστε και λάβετε από τον Ανακριτικό Υπάλληλο τον αριθμό πρωτόκολλου  της υπόθεσης  εξαφάνισης  .
 • Ζητήστε τα στοιχεία και τον απευθείας αριθμό του υπηρεσιακού τηλεφώνου του αστυνομικού που έχει ανατεθεί στην υπόθεση ώστε να έχετε άμεση επικοινωνία  και ενημέρωση  .
 • Σε περίπτωση που το άτομο εχει εξαφανιστεί από την οικία του και η οικία του παρουσιάζει εμφανή σημάδια αναστάτωσης όπως πεταμένα ρούχα και αντικείμενα στο πάτωμα ,σπασμένα γυαλιά, παραβιασμένη κλειδαριά στην πορτα εισοδου  κτλ   και υπαρχουν  υπόνοιες εγκληματικής ενέργειας σε βαρος του αγνοουμενου ατομου ,μην εισέρχεστε στο χώρο ,ασφαλίστε το χώρο ώστε να μην εισέρθει κανείς τρίτος και καλέστε άμεσα την Αστυνομια προκειμένου προσέλθει και   διεξάγει την σχετική έρευνα. Μην ακουμπήσετε σε αντικείμενα και μην αλλοιώσετε τα στοιχεια από το χώρο της οικιας ,  διοτι θα δυσχεράνετε την Αστυνομικη ερευνα (πιθανη ληψη αποτυπωματων ,DNA κτλ)

·        Ειδοποιείστε  στην τηλεφωνική γραμμή  1065. Η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1065 έχει δοθεί στη διάθεσή της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και συμβάλει θετικά σε περιστατικά αναγγελίας εξαφάνισης ενηλίκων ατομων.

 • Τυπώστε και κυκλοφορήστε αφίσες του αγνοουμένου αλλά μην αναφέρετε τα προσωπικά σας στοιχεία επικοινωνίας σε μια αφίσα αγνοουμένου.
 • Ελέγξτε  τα τοπικά νοσοκομεία και κρατητήρια προκειμένου διαπιστώσετε εάν το αναζητούμενο άτομο κρατείτε νόμιμα  για κάποιο αδίκημα που διέπραξε ή νοσηλεύετε σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα συνεπεία   ατυχήματος η εκτακτου προβλήματος υγείας    .
 • Επικοινωνήστε με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να βοηθήσετε στη μετάδοση πληροφοριών σχετικά με τον αγνοούμενο.

 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ-ΑΝΑΖΉΤΗΣΗ-ΑΤΟΜΩΝ

Μπλουζα
elGreek
Κλεμμένα-Βρέθηκαν Εξαφάνιση Ηλικιωμένου-Ενηλίκου - Χάθηκε-Βρέθηκε-Χαρίζεται-Ζητείται Εδώ,Εξαφάνιση Ηλικιωμένου-Ενηλίκου-Εξαφανισθέντες | Γραμμή Ζωής. Διαδικασία χρήσιμες συμβουλές, Silver Alert, αστυνομία έρευνα. Κλεμμένα-Βρέθηκαν

Κλεμμένα-Βρέθηκαν Εξαφάνιση Ηλικιωμένου-Ενηλίκου - Χάθηκε-Βρέθηκε-Χαρίζεται-Ζητείται Εδώ,Κλεμμένα-Βρέθηκαν

Κλεμμένα-Βρέθηκαν Εξαφάνιση Ηλικιωμένου-Ενηλίκου-Εξαφανισθέντες | Γραμμή Ζωής. Διαδικασία χρήσιμες συμβουλές, Silver Alert, αστυνομία έρευνα. Κλεμμένα-Βρέθηκαν